Меню Затваряне

Моята коса и Cultivator’s – Blonde

Добре дошли отново в рубриката Моята коса! Не съм публикувала снимки от доста време.

През последните шест години експериментирах на воля с билките – бях с рижава, червена, махагон, кестенява, черна коса. По няколко пъти. 🙂 В случай, че се питате как се премахва къна напълно от косата – отговорът е само един: с ножица.

DSC_0354В момента съм с близък до естествения ми цвят. Това е съвсем удобно за тестване на светлите нюанси на боята Cultivator’s – и по-конкретно Blonde. С билки, разбира се, няма как да се получи изсветляване, но в случая целя леко затопляне на цвета и покриване на няколко бели косъма.

В кутията има найлонова шапка, ръкавици и четири пакетчета от по 25 грама за удобно дозиране. Тази боя е по-икономична от къната и другите ни билкови бои; за дължина около раменете са достатъчни 2*25 = 50 грама.

DSC_0360

 

DSC_0363Друга разлика: боята се смесва с ХЛАДКА вода и се нанася веднага. Времето на престой върху косата е 30 до 90 минути. От Cultivator’s ме увериха, че всички съставки са възможно най-подбрани и невероятно фино смлени, затова е възможно билките да отделят цвят през краткото време, прекарано на главата.

DSC_0370Тествала съм всякакви билки и смеси… Със сигурност не съм тествала по-гладка и лесна за нанасяне билкова смес. Отмиването е без нужда от шампоан. Тази снимка дава известна представа за консистенцията.

 

 

След

Трудно е да избера една снимка, която представлява ‘След’. Цветът е неуловим и нямам две еднакви снимки дори на сходна светлина. Получи се една идея по-тъмен/карамелено-лешников цвят. Белите коси са златисти, макар и по-светли от останалата коса; с тъмнорусия цвят покритието им би било по-добро.

DSC_0458DSC_0388

Снимка в мрачен ден (малко по-тъмно от реалния цвят):

DSC_0391

Тук цветът е на 10 дни, а от огледалото в пробната ме зарадваха тези съвсем естествени, ‘целунати от слънцето’ кичури:

DSC_0475

В заключение – светлите цветове на Cultivator’s са отлично решение за естествени блондинки 🙂 Очаквайте боята през м. май!

 

 

 

9 Comments

 1. Антоанета

  Нямам търпение да я пуснете и да я изпробвам пак! Вече ми е любима??

 2. Елена

  Моля дайте ми указания от къде мога да си доставя тази боя?

  • HennaFox

   Здравейте, аз също нямам търпение да се сдобия отново с тази боя. 🙂 За съжаление по няколко различни причини се забави пускането ? на европейския пазар – в момента например патентоват новия дизайн на опаковката. Така че няма откъде да се поръча не само в Бг. Ще отнеме още няколко месеца, докато е налична.

 3. Красимира

  Боядисах косата си с тъмно русото на Култиватор. Много съм доворна от резултата – получи се доста естествен цвят – по-скоро към светло кестеняво, може би заради индигото и това че стоях 100-110 мин. Основата ми беше боядисвана коса ниво 8, като аз почти бях свалила боята с маслени маски и еднократно измиване с шампоан и сода. Въпросите ми са два – 1) как мога да придам по златисти нюанси на косата – ако оставя касия да оксидира няколко часа и добавя малко куркума дали ще се получи. Ако да – моля да ми кажете пропорциите за тънка коса до раменете и колко време да стоя. Другата ми идея е да си взема зратисто русия нюанс на Култиватор. 2) Остана малка разлика в корените – естественият ми цвят е по тъмен от колкото боядисаната ми коса, но имам доста бели коси, направо огромни кичури и предпочитам да остана на по светло ниво, за да не се налага на 2 седмици да третирам корените. Та въпросът ми е от тук нататък как да процедирам с корените, за да получа по добро покритие. Ясно ми е че кичурите бяла коса ще стоят по светли – това не ме притеснява. По скоро ми се иска да премахна линията химична боя/билкова боя.
  И последно една забележка по отношение на консистенцията на получената смес – смесих две пакетчета с 200 гр и ми се получи много рядка сместа, която после течеше доста от шапката. Слеващият път мисля или по малко вода да слагам или да сгъстя с кафена лъжичка люспи от хуск (имат силен желиращ ефект)

  • HennaFox

   Здравейте,

   Касия + куркума е добър вариант, но оцветяването с касия е не особено трайно, тя се отмива бързо. Може да добавите и съвсем малко количество къна – 1 ч.л. къна + 60-70 гр касия + 1 с.л. куркума. Можете да постоите 2-3 часа с тази смес.
   Златисторусата боя на Култиватор също е съвсем подходяща, тя съдържа и касия, и куркума, и къна, и лайка, както и др билки.
   Относно консистенцията – да, трябва да се внимава с количеството вода. Може да сгъстявате с каквито имате билки на прах; с хуск не съм опитвала, но вероятно ще се получи добре също 🙂
   Касията, както и билковите бои, няма да изсветлят корените. Т.е. цветът, който дългосрочно може да се получи, ще е по-скоро сходен с естествения. Цветът от тази боя ще се поотмие донякъде и след 2-3 седмици няма да е толкова тъмна. Но честно казано ако не искате голяма разлика с белите коси, е добре да поддържате по-тъмен и сходен до естествения си цвят; по-тъмното ще ги покрие по-добре.

 4. Красимира

  Благодаря за отговора. Ще действам и ще пиша какво се е получило.

 5. Красимира

  Днес смесих около 1/3 от пакет касия + 25 грама от тъмнорусата боя. Касията я оставих да откисне 1-1.30 час. После сложих и боята. Направих гъста, направо кремоозбразна смес. Оставих я горе долу 2-2.20 часа. Резултатът е чудесен. Нямам разлика между боядисаната с химическа боя коса и израсналата. Получилият се цвят е много естествен. Косата ми е прекрасна – мека и жива, косъмът се уплътнява. След две седмици ще повторя.

  • HennaFox

   Чудесно, радвам се, че сте намерили Вашия вариант за естествено боядисване на косата 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.