Прахът от розов цвят като сух шампоан

Преди време получихме чудесна идея от клиентка, тествана е и потвърждавам: прахът от розов цвят е чудесен сух шампоан. 🙂 За да не се загуби из коментарите, копирам като отделна публикация:

Бих искала да споделя една моя рецепта за бързо освежаване на косата без измиване.
Тъй като моята коса е тънка, се омазнява доста бързо, а колкото по-често я мия, толкова по-бързо се омазнява, с което се получава затворен кръг с твърде неприятен резултат. Също и когато пътувам, косата ми е в състояние да се омазни буквално за един ден, а на път невинаги има условия за измиване. Едно добро решение за подобни случаи са сухите шампоани тип дезодорант, само че те са прекалено скъпи и освен това изсушават косъма и предизвикват косопад. В стремежа си да намеря някакъв подобен, но безвреден и нескъп заместител, известно време ползвах сух талк от аптеката. Той обаче оставя косата матова и сивкава и спасява положението за не повече от ден, след което задължително косата трябва да се измие, защото се сплъстява. Тогава ми хрумна да използвам билките на Хенафокс, които са изключително фино стрити почти до консистенцията на талка и освен това са специално предназначени за коса. Правих опити с различни билки. Започнах с прах от сапунени ядки, после минах на билковата смес за подхранване на косата, нийм, касия, амла и изобщо всичко без продуктите с къна. Резултатът с всички тях е просто чудесен. Косата не става сивкава и не изгубва блясъка си. Веднага след поръсване наистина става по-матова, но до час-два блясъкът се възстановява напълно. А най-добър резултат имам с праха от рози, който не само че тутакси попива мазнината от косъма, но и придава на косата много приятно ухание. В допълнение, моята тънка и хвърчаща коса става видимо по-плътна, гъвкава и здрава. По принцип не ползвам сешоар, нито каквито и да било маши, преси и т.н. и затова не мога да кажа какъв би бил ефектът от прилагането им на третирана по този начин коса. Но като цяло заместването на 1-2 измивания на косата с билките на Хенафокс по никакъв начин не вреди на косата, не предизвиква косопад и оставя косата здрава, жизнена и с отличен вид. Прилагам метода вече повече от две години и наблюденията ми са достатъчно дългосрочни.
Ето как точно го правя: Праха от рози държа в солничка с капаче, за да не се овлажнява. Сипвам малко количество от него върху дланта си и с потупващи движения нанасям върху косата в близост до скалпа. Може да се поръсва и директно, но тогава част от праха попада по дрехите, а понякога и в очите. След като съм поръсила леко най-омазнените зони, хубаво разбухвам и разтърсвам косата си и с пръсти масажирам леко скалпа в продължение на около половин минута. Цялата процедура отнема не повече от две минути и е наистина идеално решение, когато няма време или условия за измиване на косата.

Прахът от розов цвят в момента е с 25% отстъпка на нашия сайт. Имате ли и вие такива хитри трикове? Ще се радвам да прочета за тях 🙂

3 Коментари

  1. Здравейте ! Предполагам няма значение цвета на косата при използването на розовия цвят , т.е не влияе на цвета , а и не полепва ли и по самия скалп , който също се предполага че е мазен? Трябва да пробвам ….

    • Здравейте, при светла коса може да има съвсем лек розов оттенък, но едва забележим. След като нанесете праха, разрешете добре косата и излишното ще падне. Не полепва неприятно по скалпа; придава хубав обем на косата и понякога го ползвам дори при чиста коса. 🙂

  2. Прах от розов цвят изключителен сух шампоан!!!Перфектен за брюнетки,почиства много добре,няма неприятното побеляване, не наелектризира косата за разлика от стандартните сухи шампоани.Благодаря за съвета.

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.