Меню Затваряне

Бойка и Cultivator’s – Light Brown

Естественият цвят на косата на Бойка е кестеняв. Обичайно се боядисва с билковата ни боя за коса – светлокестеняв цвят и реши да тества Светлокафяво Cultivator’s. Този цвят е с медни оттенъци. Ето го и отзива 🙂
Здравейте :),
първо искам да Ви благодаря за мострата, която ми пратихте :).
Наистина както е описано бяха необходими 3 пакетчета от сместа. Аз реших да изчакам максималното време и стоях с нея 90 мин. Това, което ми направи впечатление като разлика с тази, която ползвах, е че докато я изплаквах косата се чувстваше някакси по-мека, но това усещане беше само докато изсъхне. След това нямаше разлика.
В прикачените файлове може да видите, но аз като цяло не намирам особенна разлика в цвета. Може би наистина от тази има малко повече червеникав оттенък, но незнам след няколко измивания дали няма да претърпи малка промяна в цвета.
Като опаковка този вид е много по-удобен, а и по-лесно може да се прецени какво количество ще е необходимо. Друго нещо, което според мен ще е удобно, ако се предлага и боядисване във фризьорски салон. При този тип боя няма да се изисква дълго стоене със боята и когато не се прави вкъщи ще се спести част от омазването :).

Преди

Predi_1Predi_2

След
Sled_3Sled_2

 

2 Comments

 1. Яна

  Здравейте, вече 4 години изпозвам къна и индиго. Имам над 50% бели коси и то главно около предната част на главата/слепоочията. Тъмно кестеняв ми е естествения цвят. Не ми харесва, че краищата на косата много потъмняха, а където са белите коси има червеникав оттенък. Чудя се има ли как да премина към безамонячна боя върху къната и индигото? Или има ли комбинация от билки или друго ваши продукти, за да туширам потъмняването и червените оттенъци? Благодаря!

  • HennaFox

   Здравейте,

   Начинът да се избегне потъмняването е като се боядисва косата само в корените. Тъй като корените остават червеникави, за тях само препоръчвам смес с повече индиго, за да се поуеднакви цветът.
   Същевременно може да правите по-редовно маски с масла по дължините; в някои случаи това помага за сваляне на част от оцветяването.
   Иначе не е проблем да преминете към безамонячна боя, но изсветляване трудно ще се получи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.