Меню Затваряне

Мария – отзив за боята CULTIVATOR’S – WINE RED

Както писах и преди, скоро ще ви зарадваме с нова билкова боя за коса Cultivator’s. Тя е с невероятно гладка и лесна за боядисване консистенция; смесва се с хладка вода и се нанася веднага; нужно е по-малко от обичайното количество; времето на престой върху косата е 30-90 минути (90 минути за по-наситен цвят). Все още имаме няколко цвята мостри на разположение.

А междувременно получаваме първите отзиви и предстои да разкрася блога с много преди/след снимки 🙂 Както знаете, цветът, получен с растителни бои, се влияе много от началния цвят и процент бели коси.

Започвам с впечатленията на Мария, която избра да пробва виненочервения цвят. Този резултат беше много любопитен за мен, тъй като основните оцветяващи пигменти идват от хибискус, манджиста, червено цвекло; къната е доста по-назад в състава. Настанете се удобно и се насладете на нейния разказ – за мен беше удоволствие 🙂

Резултати от боядисването с растителната боя за коса на CULTIVATORSWINE RED.

Привет на всички henno-мани! Съвсем случайно, преди седмица, на страниците на любимия ми блог прочетох, че HennaFox провежда експериментално тестване на новите бои на растителна основа Cultivators. Естествено, авантюристическия ми дух веднага се пробуди, свързах се с екипа на HennaFox и помолих да ме включат в това приключение. И ето, няколко дни след това приключението започна…

С нетърпение очаквах доставката на вълшебната смес. Когато отворих кутията, бях приятно изненадана от прилежността на производителя към начина на пакетиране на боята – в четири плътно затворени пакетчета, всяко с по 25 грама плюс шапка за боядисване. По този начин, при необходимо количество по-малко от 100 грама, се избягва окисляване и намаляване на свойствата на компонентите на боята. В състава на боята, освен къна, влизат и още 10 органик сертифицирани растителни компонента, за които е известно, че не само придават цвят на косата, но и я подхранват и витализират. Косата ми доволно се облиза и аз запретнах ръкави.

Започнах боядисването следвайки инструкциите, като смесих три пакетчета (75 гр.) от боята с хладка вода.

1 2

Всички съставки на растителната боя са много фино смлени, което позволява образуването на хомогенна кремообразна маса. А какъв аромат има… на свежи горски малини. Да си призная, не се стърпях и опитах вкуса – определено се различаваше от този на малините, но беше приятен и леко кисел.

3 4

Преди да приготвя боята, снимах косата си. Интересуваше ме ефектът на боята върху:

– бели коси (които се виждат в израсналите корени);

– покриване на естествения ми цвят коса (отново следя в корените);

– оцветяване на вече къносана коса (къносвам се от няколко години);

Тук е мястото да вмъкна, че по стечение на обстоятелствата последните няколко пъти се къносвах с къна от неизвестен за мен производител (отново експериментирах, в кръвта ми е), като мазах само корените. Затова цветът ми е преливащо-кафеникакав.

5

7

Нанасянето на растителната боя се оказа много лесен и същевременно приятен процес.

8

Тук си спомних за първите ми къносвания – отнемаше ми около два часа да намажа косата си по цялата й дължина и после поне още половин час да измия пода, огледалото, къносаните части от тялото си (които не влизаха в плана на боядисването) и бурканчето, в което разбърквах къната. Естествено вълшебния процес изискваше настройка – хубава музика и нещо вкусничко (като шоколадово-бананов кекс).

Боядисването ми отне около 25 минути. Ето как се оцветиха ръкавиците за това време:

9

Оставих боята да действа 90 минути. Резултата снимах на другия ден.

10

12

Изключително съм доволна от ефекта на боята върху косата ми. Както се вижда от снимките (направени са при дневна светлина на терасата), покриването на белите коси е на 100%. Косата ми е подхранена и много по-жизнена, а цветът й е много по-равномерен от преди. Единствено не постигнах наситен виненочервен цвят, но определено има такива оттенки.

Много съм доволна и от самата растителна боя. Ако я сравня с боядисването с къна, много по-лесно и бързо успях да я нанеса върху косата, ароматът й е много приятен и ненатрапчив и най-интересното, което ми направи впечатление – обикновено след къносване са ми необходими три или четири миенета, за да спре да тече цветна вода от косата. А сега, веднага след боядисването, водата при плакнене беше чиста.

Сърдечни благодарности на екипа на HennaFox за предоставената ми възможност да се насладя на ефекта от новата растителна боя. За мен беше истинско удоволствие и малък празник!

6 Comments

  • HennaFox

   Все още не е пусната на пазара тази боя; това са отзиви от предварителни мостри. През май-юни ще е налична.

 1. Tzvetanka

  Извинявайте, но това което виждам е далеч от боядисване 100%, белите коси са доста по-светли…..

 2. Сири

  Някакви новини? Има ли вероятност скоро да може да я опитаме тази боя 🙂

 3. Сири

  Благодарности за отговора, значи тогава пак ще се оглеждам за тях 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.